logo  
 

VOORWOORD

Sietse H. Bakker (1951). getrouwd met beeldhouwster Hanneke de Munck, heeft na 10 jaar huisartsenwerk de opleiding tot docent tekenen, schilderen en grafiek gevolgd aan de Hogeschool Amsterdam en in 1993 afgerond met een scriptie over Larionov en de Russische Avantgarde. Gestudeerd bij o.a. Wim Compier, graficus.

Sinds 1989 werkt hij als graficus voornamelijk in hoogdruk: (perenhout) houtsnede en linosnede in combinatie, alles zelf handmatig afgedrukt in kleine oplages, veelal met Helna litho-inkten op Fabiano 220 grams papier.

De vrije grafiek bevat tekst/beeld combinaties: geen illustraties, maar meer als een dialoog op verschillende niveau's, waarbij de teksten afkomstig zijn van vnl. Russische dichters van de twintigste eeuw. Met name Chlebnikov en Mandelstam. (De interesse voor de Russische Avantgarde maar ook voor Armeense en Perzische miniatuurkunst zullen u niet ontgaan).

In de rubriek INLEIDING OP HET WERK van deze website krijgt u wat uitgebreider informatie over de inhoud van het werk, en bij het aanklikken van de SERIES in foto's vindt u foto's van een groot deel van zijn werk. Met de aanklikfunktie > ziet u een variant of de Russische versie. Bij de meeste series is een korte verklarende tekst opgenomen. Voor meer achtergrondinformatie kunt u bij de rubriek ARTIKELEN terecht.

 

 

Voor nadere informatie kunt u contact met hem opnemen (zie CONTACT)

PS.
De namen van vertalers van de Russisch teksten staan op de originele drukken vermeld. Het zijn: Petra Couvée, Tom Eekman, Jan Paul Hinrichs, Jan H. Mysjkin, Nina Targan Mouravi, Charles B. Timmer, Mirjam Van hee, Kees Verheul, Willem Weststeijn, Marja Wiebes&Margriet Berg, Peter Zeeman.